Työstökoneiden automaattiovet MTC Flextekin tarjontaan

MTC Flextek Oy Ab ja Fastems Oy Ab ovat sopineet Fastems Autodoor -teknologian siirrosta MTC Flextekille.  Servomoottorilla ohjattu auto-ovi teknologia on ollut käytössä pitkään ja on historiassa osoittanut luotettavaksi sekä kone- ja käyttäjäystävälliseksi.

AutoDoor voidaan asentaa uuden koneen asennuksen yhteydessä tai jo olemassa olevaan koneeseen ja on helposti asennettavissa lähes kaikkiin työstökonemalleihin.

Teknologia on itseoppiva: asennuksessa sillä ajetaan opetusajo, jossa se mittaa koneen oven painon ja liikealueen. Näiden perusteella se osaa säätää itselleen sopivan toimintamatkan ja -nopeuden. AutoDoor sulkee oven hallitummin kuin paineilmalla toimiva ovi, mikä vähentää oveen kohdistuvaa rasitusta, jolloin ovet pysyvät paremmin ehjinä.

AutoDoor voidaan asentaa uuden koneen asennuksen yhteydessä tai jo olemassa olevaan koneeseen. Kuvan esimerkissä AutoDoor on asennettu robottisoluun.

”AutoDoor mahdollistaa robottiautomaation ja miehittämättömän ajon työstökoneen palvelussa. Jos työstökonetta taas ajetaan manuaalisesti, AutoDoor parantaa työergonomiaa avaamalla raskaatkin ovet väsymättä”, MTC Flextekin Jukka Yläpoikelus kertoo.

Jatkossa MTC Flextek AutoDoor ratkaisut valmistetaan ja testataan MTC Flextek Oy Ab:n Nurmijärven tehtaalla ja voidaan sieltä toimittaa nopeasti ja joustavasti eri asennuskohteisiin, niin kotimaahan kuin ulkomaille.