Soraluce ja MTC Flextek yhteistyöhön

Espanjanjalainen Soraluce ja MTC Flextek ovat sopineet yhteistyöstä. Jatkossa MTC Flextek edustaa Soralucen koneiden myyntiä, huoltoa ja varaosapalveluita Suomessa. 

Soraluce kuuluu Danobat Group:iin ja on perustettu 1962. Soraluce on erikoistunut keskikokoisiin ja suuriin työstökoneisiin, joilla voidaan työstää esimerkiksi isojen työkoneiden runkoja tai tuulivoimaloiden osia.

Soraluce on toimittanut yli 3000 konetta maailmanlaajuisesti. Suomessa yksi asiakkaista on metsäkonevalmistaja Ponsse, jolla on käytössä Soralucen teknologiaa konerunkojen ja puomien työstössä.

Innovatiivisia ratkaisuja

Soraluce ilmoittaa panostavansa vahvasti tuotteiden ja huollon laatuun, korkeatasoiseen teknologiaan sekä asiakastarpeiden laajaan ymmärtämiseen sekä pyrkii kehittämään entistä innovatiivisempia ratkaisuja pystyäkseen vastaamaan entistä vaativampiin työstötehtäviin tehokkaasti ja tuottavasti jyrsimisen, sorvauksen sekä avarruksen saralla.

Soralucella arvioidaan tarkasti jokaisen asiakkaan työstöprosessi, jotta siihen voidaan tarjota mahdollismman optimoitu ratkaisu.

Laaja konevalikoima tarjoaa ratkaisun monenlaisiin tarpeisiin. Myös yli 300 erilaista karavaihtoehtoa tuo mahdollisuuksia koneiden kustomointiin juuri sopivaksi. Suurin osa Soralucen koneista on rakenteeltaan joustavia ja ne on mahdollista muokata erilaisiin tarpeisiin ja tiloihin. Koneiden lisäksi Soraluce tarjoaa kokonaisuuksia, joihin voi sisältyä automaatio ratkaisuja, työkalunhallintaa, karojenvaihto- ja palettien vaihtojärjestelmiä.

Avarruskone FXR työstää tuulivoimalan osaa.

Runko-, lattia- ja portaalikoneet

Soraluce jakaa konemallinsa niiden rakenteen ja käytön mukaan. Koneita on runko-, lattia- ja portaalityyppisiä. Valikoimassa koneita on erilaisiin vaativiin jyrsintätehtäviin, avarrukseen, pystysorvaukseen sekä monitoimikoneita.

Kaikista koneista on saatavissa hyvin suuria malleja. Jyrsinkoneissa suurin X-akselin liikematka on 10 metriä ja pystysorveissa suurin kappaleen halkaisija on 8 metriä. Kapasiteettia riittää myös kappaleiden painossa. Suurin pöydän kantama on 33 750kg. Isoimman pystysorvikeskuksen suurin mahdollinen työstökappaleen paino 150 000 kg.

MTC Flextek palvelee jatkossa Soralucen koneiden varaosissa ja huolloissa, Soraluce tarjoaa kattavan etätuen suoraan tehtaalle ja Head Service Hubbeja on kymmenen, joista lähin on Saksassa. Soraluce myös toimittaa koneratkaisunsa avaimet käteen palveluna, jolloin tehdas hoitaa asennuksen itse.

EMO-messuilla Soraluce esitteli gantry-tyyppisen portaali koneen PMG 10 000, jolla voidaan työstää 10 metriä pitkiä, 1,5 metriä korkeita ja 4 metriä leveitä kappaleita. Karan teho on 43kW ja nopeus 7000 rpm.