Uusi pystykarainen suosittuun keskikokoluokkaan

YCM laajentaa NXV-mallisarjaansa keskikokoisella pystykaraisella keskuksella. NXV1270 on valmistajan tuore uutuus markkinoilla kysyttyyn kokoluokkaan.

Keraamiset laakerit auttavat minimoimaan lämpöä ja varmistavat lämpövakauden.
IDD-karan muotoilu tarjoaa tehoa, nopeutta ja jäykkyyttä, joita tarvitaan vaativissa koneistussovelluksissa. Samalla karan käyttöikä on pitkä.

Uutuus on ratkaisu silloin, kun metrinen keskus ei enää riitä kokonsa tai tukevuutensa puolesta. Liikkeet koneessa ovat X-akseli 1270 mm, Y-akseli 660 ja Z-akseli 620 mm. Pöydän koko (XxY)on 1350 mm x 660 mm.

Kone yhdistää rakenteensa puolesta tukevuutta, nopeita liikkeitä ergonomiaan ja ketteryyteen.

Y-akselilla on neljä johdetta, jolloin pöytä ei pääse laskemaan päistään, vaan on aina rungon ja johteiden päällä.

X-akselin johdeleveys ja kuusi kelkkaa tuovat tukevuutta poikittaisliikkeen osalta. Suurin kuorma pöydälle on nyt 1500 kg.

YCM:n ajatuksena koneelle oli tuoda markkinoille kompakti ja edullinen keskikokoinen pystykarainen. Aasian markkinoille kone saapui loppuvuodesta 2020 ja on nyt saatavilla myös Euroopan markkinoilla.

Optimoitu kara ja jäykkä rakenne parantavat leikkuutehoa ja työkalun kulumista ja vaimentaa koneistuksen muodonmuutosta OP-optimoinnilla. Kappale-esimerkkejä ilmailun alueelta. Materiaali: A7075, pinnan tasaisuus: 0,05 mm

Vakiona koneessa on 12 000 k/min (18,5kW) kiertävä kara, lisäksi saatavilla nopeampi 15 000 k/min kara. Työkalumakasiini on vakiona 24-paikkainen (optiona 30, 48, ja 60 työkalua). Koneessa on kolmen pisteen lattiakohdistus, kymmenellä tassulla.

Ohjauksena on YCM MXP200FB (Fanuc), Siemens tai Heidenhain TNC640. Edustaja Suomessa on Makrum.