Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials siirtyvät marras-joulukuun vaihteeseen

Metalliteollisuuden ammattimessut Konepaja, hitsausalan ammattimessutapahtuma Nordic Welding Expo sekä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials -messut siirtyvät syksyyn. Tapahtumat järjestetään 29.11.−1.12.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tapahtumakokonaisuuden oli tarkoitus järjestää maaliskuun lopussa. Tampereen Messut teki päätöksen siirtää messut näytteilleasettajien kanssa käydyn ajankohtakartoituksen jälkeen. Näytteilleasettajille laadittiin kysely uusista ajankohdista ja 29.11.−1.12.2022 saavutti ehdottomasti eniten kannatusta. Näyttelytoimikunta vahvisti näytteilleasettajien näkemyksen.

”Välttämätöntä”

”Messujen siirtäminen nykyisessä pandemiatilanteessa on välttämätöntä, maaliskuu lähenee kovaa vauhtia ja tapahtumassa esiteltävien koneiden ja laitteiden valmistelutyöt on aloitettava ajoissa. Samoin osastojen suunnittelutyöt ja rakenteiden tilaukset ovat viimeistään näillä hetkillä ajankohtaisia. Konepaja-messujen asiakkaisiin liittyen on huomioitava, että konepajojen tilauskannat ovat parhaillaan huipussaan ja mahdolliset häiriötekijät aiheuttaisivat lisähaasteita tuotannolle. Tampereen Messut päätyi saamansa kyselytuloksen perusteella mallikkaaseen päätökseen siirtää messut loppuvuoteen. Messujen merkitys merkittävänä tapahtumana on viimeisten parin vuoden web-seminaarien ja -neuvotteluiden aikana jopa kasvanut. Tietyt keskustelut ovat huomattavasti luontevampaa käydä kasvokkain ja eihän messujen aikana syntyvää positiivista pöhinää voita mikään”, tiivistää Cron-Tek Oy:n toimitusjohtaja Petri Järvinen.

”On todella hienoa, että tapahtuma järjestetään tänä vuonna. Uskomme, että kaipuu kasvokkaisiin kohtaamisiin on jo valtava ja niin hitsausalan kuin teollisuuden tekijät saapuvat sankoin joukoin, innokkaana tähän ainutlaatuiseen messutapahtumaan myös loppuvuodesta”, sanoo toimistopäällikkö ja toimitussihteeri Angelica Emeléus Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:stä.

”Uskon, että marraskuun loppu saattaa olla hyvinkin otollinen ajankohta messuille. Yritykset ovat laatineet tulevan vuoden budjetin ja toimintasuunnitelman ja ovat näin suunnittelemassa uusia investointeja”, toteaa Kemppi Oy:n myyntijohtaja Aarno Laine.

 ”Messujen siirtäminen oli täysin oikea päätös. On oletettavaa, että marras-joulukuulla rajoitukset ovat jo päättyneet ja tapahtuma on mahdollista järjestää täysimääräisenä. Näytteilleasettajille tämä on iso asia ja toivomme tapahtumaan runsaasti kävijöitä. Messujen parasta antia ovat kontaktit sekä keskustelut ajankohtaisista aiheista. Myös seminaareja odotamme, ne ovat merkittävä osa messukokemusta”, lausuu Konepaja-messujen konkarin Lehtosen Konepaja Oy:n toimitusjohtaja Erkki Lehtonen.

Kolmen ammattitapahtuman kokonaisuus

Konepaja on metalliteollisuuden koneisiin ja laitteisiin keskittyvä tapahtuma, Nordic Welding Expo on hitsauksen, liittämisen ja leikkaamisen ammattimessutapahtuma, Uusi 3D & New Materials-tapahtuman ydintä ovat 3D-tulostamisen teemat suunnittelusta lopputuotteeseen ja uusimmat materiaaliratkaisut.

”Lämmin kiitoksemme kaikille kumppaneillemme sitoutumisesta tapahtumaan. Olemme todella innoissamme messukolmikostamme ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi ensi syksyn tapahtumakokonaisuuteen”, sanoo projektipäällikkö Tuija Sievola Tampereen Messut -konsernista.