Rensin G-Weike -ohjelma vahvistuu

Rensi vahvistaa G-Weiken kone- ja laitetarjontaansa. G-Weiken leikkaavat kuitulaserit ovat olleet ohjelmassa jo jonkin aikaa, nyt tarjonta laajenee kuitulaserpohjaisiin käsihitsauslaitteisiin ja laserpuhdistuksen laitteisiin.

Rensin ohjelmaan kuuluvat mm. G-Weiken kuitulaserit, Surfcam-ohjelmistot sekä myös muovi-, puu-, alumiinikoneet, mittakoneet ja 3D skannerit. Rensi tekee myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa. Nyt talon G-Weike-tarjonta vahvistuu kiinalaisvalmistajankuitulaserpohjaisilla käsihitsauslaitteilla ja laserpuhdistuksen laitteilla.

Kuitulaser-käsihitsauslaitteet

Laser on laite, joka tuottaa koherenttia valoa, missä kaikki valoaallot ovat saman pituisia ja värähtelevät samassa suunnassa ja samalla taajuudella. Tämä on mahdollista säteilyn stimuloidun emission avulla. siinä valo vahvistuu siten, että valon ohittama atomin elektroni siirtyy alempaan viritystilaan, ja lähettää valokvantin samaan suuntaan kuin ohittava valonsäde. Näin valonsäde vahvistuu.

Ensimmäinen laser kehitettiin Yhdysvalloissa vuonna 1960. Laseria käytetään teollisuudessa mm. leikkauksessa ja hitsauksessa. Sotilaskäyttöisiä lasereita on etäisyysmittauksessa ja kohteen valaisussa, lääketieteessä laseria käytetään muun muassa kirurgisiin tarkoituksiin.

Kuitulaserhitsauksen edut.

Sovellutuksena käsikuitulaserhitsaus on vahvistanut asemiaan viime aikoina ohutseinämäisten ja tarkkojen kappaleiden hitsauksessa sekä teknisten parannusten että laskeneiden hankintahintojen vuoksi vaihtoehtona perinteiselle Argon-hitsaukselle.

Rensi tarjoaa käsilaserhitsauslaitteistoa 1000W-2000 W CE-merkityllä Raycus -lähteellä, joka kykenee nopeaan ohuen ruostumattoman, galvanoidun ja hiiliteräksen hitsaukseen. Vakiovarusteena olevan langansyöttölaitteen avulla myös 3-4 mm hiiliteräksen pienasaumat syntyvät nopeasti.

Perinteiseen verrattuna kuitulaserhitsaus on 2-10 kertaa nopeampi ohuen ruostumattoman hitsauksessa, etuja ovat myös pieni lämmöntuotto ja pienet muodonmuutokset. Myöskään hitsisauman jälkikäsittelyä ei tarvitse tehdä ruostumattomassa teräksessä. G-Weikessa swing-hitsaus sallii väljemmän railon käytön, eli railo voi olla isompi.

G-Weiken kädessä pidettävä kuitulaserhitsauskone käyttää uusimman sukupolven kuitulaseria, jotta saavutetaan samanaikainen monikuituinen lähtö. Perinteiseen kovaan optiseen ulostulo järjestelmään verrattuna koneyksikkö tarjoaa edellytykset tarkemmalle hitsaukselle.

Sen etuna on myös yksinkertainen käyttö, kaunis hitsisauma, suuri hitsausnopeus eikä lisäaineita. Sillä voidaan hitsata metallimateriaaleihin, kuten ohut ruostumaton teräslevy, teräslevy ja sinkitty levy, ja se korvaa täydellisesti perinteisen argonhitsauksen, kaarihitsauksen, sähköhitsauksen ja muut prosessit.

Kädessä pidettävää laserhitsauskonetta voidaan käyttää laajalti monimutkaisissa ja epäsäännöllisissä hitsausprosesseissa kuten keittiön kaapissa, porrashississä, hyllyissä, uuneissa, ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa ovi- ja ikkunakaiteissa, jakelulaatikoissa ja ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa kodeissa. Käsihitsauslaitteella voidaan myös leikata.

Laserpuhdistuskone

Laserpuhdistus

Samoista syistä kuin laserhitsaus myös laserpuhdistus on nyt ajankohtainen asia, teknologia on kehittynyt ja kustannustehokkuus parantunut. Laserpuhdistuskone voi poistaa eri kohteiden pinnan hartsin, maalin, öljysaasteet, tahrat, lian, ruosteen ja oksidipinnoitteet ja sitä voidaan käyttää teollisuudessa laajasti.

Laser tuo puhdistukseen uusia mahdollisuuksia, koska esimerkiksi ruosteisia tarkkoja laakeripintoja pystytään puhdistamaan sen myötä ilman kulumia. Näin ollen laserpuhdistuksella voidaan pelastaa käyttökuntoon sellaisia kappaleita, joissa ei ole enää työstövaraa.

Laserpuhdistus on myös nopea menetelmä, useimmiten tuotantotilaan on vain pystytettävä Rensin lasersuojaverho puhdistustyön ajaksi, eikä jälkisiivousta yleensä tarvita lainkaan.

Laserpuhdistus on oiva menetelmä myös rakennusten kivipintojen puhdistuksessa ja varteenotettava menetelmä on myös vanhojen kohteiden entislinnissä poistettaessa varovasti maali ja korjauspinnoitteita.

Laserpuhdistuskoneen käyttö

Käytössä G-Weike laserpuhdistuskone on ympäristöystävällinen vaihtoehto, se saa pinnan lian, ruosteen tai pinnoitteen haihtumaan tai kuoriutumaan pois ja poistaa tehokkaasti suurella nopeudella puhdistuskohteen pintatartunnan tai pintapinnoitteen.

Laserpuhdistuskone on myös helppo asentaa ja ohjata ja se on laajalti sovellettavissa eri aloilla, seikka, joka voi tehokkaasti vähentää ylläpitokustannuksia ja parantaa teollisuuden puhdistusvaikutusta. Koneessa ei myöskään käytetä kemiallista puhdistusainetta, mikä välttää kemiallisen korroosion aiheuttamat materiaalivauriot.

Perinteiseen puhallukseen verrattuna puhdistaminen laserilla tarjoaa hiljaisen, puhtaan ja pölyttömän ympäristön mikä helpottaa työtä sekä ennen, työn aikana, että prosessin jälkeen.

Laserpuhdistuskone voi puhdistaa erittäin herkkiä materiaalipintoja, kuten alumiinia, hiiltä, ruostumatonta terästä, hiilikuituvahvisteista polymeeriä tai päällystettyä materiaalia vahingoittamatta materiaaleja ja lasertyöstää materiaalin pintaa sen karhentamiseksi ja siten tulevan sidoksen lujuuden lisäämiseksi. Kuitulaserpuhdistuskoneen joustavuus mahdollistaa sen käytön useilla teollisuudenaloilla, laserpuhdistuskoneen joustavuus mahdollistaa sen soveltamisen kaikenlaisiin töihin, ja laserpuhdistuksen kustannukset ovat vain 1/5. kemiallisesta puhdistuksesta.