SSAB mukaan 3D-metallitulostuksen materiaalimarkkinoille

SSAB:n Oxelösundin tehtaalla on valmistettu ensimmäinen teräsjauhe.

Oxelösundin laitoksessa toimii kaasuatomisaatioyksikkö (a gas-atomizing unit), mikä sulattaa teräksen ja hienontaa sen sitten jauheeksi inertin korkeapaineistetun kaasun avulla.

”Testitulokset näyttävät lupaavilta, ja se koskee ek. teräsjauheen tärkeitä ominaisuuksia, kuten partikkeleiden pyöreyttä ja kokojakaumaa, jotka ovat myös suurimmat haasteet. Myös testit ja toimitukset asiakkaalle ovat sujuneet menestyksekkäästi”, kertoo SSAB Special Steels -divisioonan johtaja Johnny Sjöström.

SSAB ilmoittaa astuvansa jatkossa tuotteineen mukaan 3D-metallitulostuksen materiaalimarkkinoille. Työ jatkuu nyt valmistusprosessin kehittämisellä, jossa tavoitteena on tuoda markkinoille uusia teräsjauhetuotteita tämän vuoden kuluessa.

Samaan aikaan kun kehitetään uusia tuotteita, jatketaan myös uuden laitoksen kehittämistä. Osana tätä otetaan käyttöön lisää laitteita, kuten metallijauheen 3D-tulostin, mutta myös seula- ja paketointivälineistöä, todetaan SSAB:ltä.