Outokummun Metalli tehostaa valmistuskapasiteettiaan

Harvesteripää- ja kuormainkauhavalmistaja Outokummun Metalli jatkaa investointejaan Outokummun tehtaallaan. Uusi noin 3,3, miljoonan euron investointiohjelma sisältää sekä tehdasrakennuksen laajennuksen että uusia koneita ja laitteita. Investointi tuo yhtiön käyttöön uutta tuotantoteknologiaa ja valmistuskapasiteettia.

Metsänkorjuulaitteiden valmistukseen erikoistuneen konepajayhtiön Outokumin Metalli Oy:n toiminnan ytimessä on yrityksen mukaan jatkuva kehitys.

Metalliteollisuudessa se tarkoittaa osaavan henkilöstön lisäksi modernia konekantaa sekä uusimman valmistus- ja automaatiotekniikan hyödyntämistä.

Outokummun Metallin edellinen vuosina 2018-2019 toteutettu investointiohjelma sisälsi hitsauksen robotisointia sekä uuden koneistuskeskuksen ja uudet tilat materiaalivarastolle.

Uusi investointiohjelma toteutetaan vuosina 2022-2023 ja se mahdollistaa yrityksen mukaan jälleen uuden harppauksen tuotannon kehityksessä.

Outokummun Metalli Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Paakkunainen kertoo yhtiön lisäävän tuotantokapasiteettiaan uusilla investoinneilla 2022–2023.

Laajennus tehdashalliin, lisäystä konekantaan

”Investointisuunnitelman ulospäin näkyvin osa tulee olemaan tehdashallin laajennus. Outokummussa sijaitsevaan tehtaaseemme rakennetaan uusi kokoonpanotila, jonka suuruus tulee olemaan noin 1000 m². Laajennuksen jälkeen tehtaan kokonaisala on yli 8200 m²”, kertoo Outokummun Metallin toimitusjohtaja Jarmo Paakkunainen.
”Kone- ja laitekannan osalta toimenpiteitä aloitettiin jo loppuvuodesta 2021. Edellisen investoinnin yhteydessä otimme käyttöön automaattisen monirobottisolun harvesteripäiden hitsaukseen ja nyt tilasimme toisen samanlaisen kokonaisuuden.”

”Uuden robottihitsaussolun perustukset on jo tehty, joten investointiohjelma näkyy konkreettisesti tuotantotiloissamme. Lisäksi uuden koneistuskeskuksen hankinta ja kokoonpanotoimintojen uudistaminen ovat parhaillaan suunnittelupöydällä. Periaatepäätökset niidenkin toteuttamisesta on jo yhtiön hallituksessa tehty”, sanoo Paakkunainen.
Investointiohjelma tulee olemaan valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

”Tämänhetkisen hyvän tilauskannan ohessa isojen investointien toteuttaminen on tietysti melkoinen ponnistus, mutta uuden tekeminen on meille aina motivoivaa”, toteaa Paakkunainen.

Kapasiteettia ja tuotannon tehokkuutta

Investointiohjelman tavoitteista toimitusjohtaja Paakkunainen linjaa, että investoinnin tuloksena yrityksen tuotantokapasiteetti kasvaa, minkä seurauksena yritys pystyy varautumaan tulevaisuuden asiakastarpeisiin.

”Automaation lisääminen ja valmistusmenetelmien kehittäminen parantavat tuotelaatua ja tuotannon tehokkuutta useammassa tuotannon vaiheessa, hitsauksessa, koneistuksessa ja kokoonpanossa.”

”Tämä parantaa kokonaispalvelua asiakkaillemme ja sitä kautta tietysti yrityksemme kilpailukykyä. Lisäksi uudistusten tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti oman henkilöstön työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen vaativassa teollisuusympäristössä.”

Toimitilan laajennus tuo Outokummun Metallin tehtaaseen noin 1000 m² uutta hallitilaa.

”Meille on tärkeää kehittää yritystä eteenpäin maailman johtavana harvesteripäiden valmistajana ja toimia pitkäjänteisesti Pohjois-Karjalassa osana John Deere Forestry Oy:n Joensuun metsäkonetehtaan kumppanuusverkostoa”, Paakkunainen toteaa.

Vuonna 1980 perustettu perheyritys                         

Outokummun Metalli on vuonna 1980 perustettu perheyritys, joka valmistaa John Deere ja Waratah -tuotemerkeillä myytävien harvesteripäiden runkoja ja niiden varaosia.

Outokummun Metallin tehtaassa harvesteripäiden rungot tehdään mekaanisesti valmiiksi sisältäen hitsauksen, koneistuksen, maalauksen ja kokoonpanon. Harvesteripäiden lisäksi Outokummun Metalli valmistaa Vahva-kuormainkouria mm. metsä- ja kaivinkoneisiin.

Outokummun Metalli Oy:n palveluksessa oli 94 henkilöä ja liikevaihto oli noin 20,9 miljoonaa euroa vuonna 2021.