Teknologia 2022 – Laaja teollisuustapahtuma Messukeskuksessa

Teknologia 2022 -tapahtuma järjestettiin toukokuun alussa Helsingin Messukeskuksessa. Ensimmäiseen isoon pandemian jälkeen järjestettyyn ammattitapahtumaan Messukeskuksessa osallistui lähes 400 yritystä.
Teknologia 2022 -tapahtuman aihealueet olivat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka, ICT ja 3D. Käytössä oli kaksi Helsingin Messukeskuksen isointa hallia. Tapahtumassa vieraili järjestäjien mukaan 8054 kävijää.

Henkilökohtaisesti ja vuorovaikutteisesti
Teknologia-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran syksyllä 2019. Pandemian vuoksi aiemmin syksyisin järjestetty tapahtuma siirtyi tällä kertaa kevääseen.
Viime aikoina vähemmälle jääneet mahdollisuudet kohtaamisiin leimasivvat tunnelmia.

“Kahden vuoden Teams-sessioiden jälkeen oli helpottavaa päästä demoamaan tuotteita asiakkaille henkilökohtaisesti ja vuorovaikutteisesti. Saimme runsaasti liidejä. Tästä on hyvä jatkaa Teknologia-tapahtuman kehittämistä yhä hyödyllisemmäksi kaikille osallistujille”, totesi toimitusjohtaja Jaakko Hämäläinen. Hän osallistui tapahtumaan Finnish Fluid Power Association FFPA ry:n puheenjohtajana ja Bosch Rexroth Oy:n toimitusjohtajana. Bosch Rexroth tarjoaa asiakkailleen voimansiirto- ja ohjausteknologioita.

Samoilla linjoilla oli esimerkiksi WAGO Finland Oy:n toimitusjohtaja Tero Illi, yritys tarjoaa automaatioratkaisuja useille eri toimialoille. WAGO lähti messuilla uudistuneella ja isolla osastolla.
”Olemme saaneet näiltä messuilta enemmän liidejä kuin koskaan aiemmin. Osastolla riitti väkeä koko ajan ja kohtaamisiin on selvästi patoutunutta tarvetta”, toimitusjohtaja Tero Illi sanoo.
Vahvaa ohjelma-antia ja kilpailuja
Tapahtuman teemana oli Kestävän huomisen ratkaisut ja ohjelmapuoleen tapahtumassa oli runsasta panostusta. Ohjelmaa oli viidellä eri ohjelmalavalla, yli 150 puheenvuoroa. Lavaohjelmat jakautuvat teemoittain. XPlanar on isoin lava ja siellä on esillä muun muassa automaatio, kvanttilaskenta ja avaruusteknologia.

Tivia Stagella on esillä ICT ja Software ja Tech Cornerissa muun muassa konenäkö ja 3D-tulostus. Lisäksi on Energia ja Kunnossapito -lava ja Robotiikka-lava.
Teknologia 2022 -tapahtumassa käytiin jälleen myös kilpailuja. Ällistyttävät robotit -kisa ja Teknologia Startup-kisa. Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran, Mikrobitti-lehden ja Messukeskuksen järjestämässä Ällistyttävät robotit -kilpailussa kilpailivat korkeakoulujen joukkueet, joiden tehtävänä oli luoda robotti, joka tekee jotain kiinnostavaa.
Kilpailun voitti Aalto-yliopiston tiimin Robosiili. Voittaja sai 10 000 euron pääpalkinnon.
Teknologia Startup -kilpailun finaalissa voiton vei Hidas (Greenele Oy), joka on kehittänyt pilvipohjaisen, pienitehoisen Type 2 -sähköautojen latausaseman.Voittaja sai Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron palkinnon.
Myös Suomen 3D-tulostuspalkintojaettiin. Palkinnon sai EOS Finland Oy metallin jauhepetisulatus-menetelmän keksimisestä ja kehittämisestä teolliseen käyttöön. Suomen 3D-tulostuspalkinto myönnetään henkilölle, organisaatiolle, ryhmälle, yhdistykselle, tapahtumalle tai tuotteelle, joka on merkittävästi edistänyt 3D-tulostusta.

Teknologia 23 marraskuussa 2023
Messukeskus järjestää Teknologia-tapahtuman yhteistyössä Suomen Automaatioseura ry:n, Finnish Fluid Power Association FFPA ry:n, Elektroniikan Komponentti- ja Mittalaitetoimittajat ELKOMIT ry:n, Teknisen Kaupan Liiton, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n, Suomen Robotiikkayhdistys ry:n, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n, Suomen 3D-tulostusyhdistys FIRPAn sekä Tietotekniikan ja Elektroniikan Seuran kanssa. Expomark on mukana Teknologia-tapahtumassa järjestämässä energian ja kunnossapidon aihealueet.
Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään reilun vuoden kuluttua 7. – 9.11.2023.
Kari Harju