Taivutuskone XXL-kokoluokkaan

Trumpf on esitellyt suurten kappaleiden taivutukseen uudistuneen TruBend 8000 -taivutuskonesarjan. Luvassa on lisää nopeutta sekä tehokkuutta ja mukana on useita automaatio-ominaisuuksia työtä helpottamaan. Lisäksi uudella on-demand -käytöllä varustettu moottori säästää merkittävästi energiaa.

TruBend 8000 -sarjan uusimman sukupolven koneissa kitakorkeus on 880 millimetriä ja iskunpituus 700 millimetriä, joten ne sopivat erittäin suurtenkin kappaleiden ja osien taivutukseen.

Useita valinnaisia ​​lisävarusteita on saatavilla helpottamaan koneen käyttöä raskaiden osien taivuttamisessa. Sellainen on mm. taivutusapujärjestelmä, mikä asettaa työkappaleen automaattisesti taivutusta varten. Sarjan koneisiin voidaan asentaa myös erikoistyökalupuristin XXL-osille.

Myös korkealujuusteräksille

TruBend 8000 -sarjan koneissa puristusvoima on 400 tonnia, joten lyhyiden, paksujen metallilevykappaleiden käsittely on sujuvaa. Koska taivutuspituutta on 4,40 metriä, pidempien ja ohuempien kappaleiden taivutus käy yhtä hyvin.

Trumpfin mukaan suorituskykyinen kone soveltuu myös korkealujuuksisten materiaalien, kuten Hardox- tai Weldox-terästen taivutukseen. Asemataivutus on myös yksi vaihtoehto, mikä on saatavana TruBend 8000:een. Etuna on se, että siirtämällä työkappaleita yhdeltä erilaisilla ylä- ja alatyökaluilla varustellulta työasemalta toiselle koneella voidaan käsitellä erilaisia ​​osia ja taivutustoimenpiteitä ilman, että asetuksia tarvitsee muuttaa jokaista toimenpidettä varten.

Tämä tekee TruBend 8000:sta mielenkiintoisen vaihtoehdon yrityksille, jotka taivuttavat suuria osia pienissä erissä, kuten valmistajat ajoneuvotuotannossa, koneenrakennuksessa ja rakennuspalveluissa. Tietenkin malli sopii myös työpajojen yleiskoneeksi, muistuttaa Trumpf.

Automaatiota ja kestävyyttä

TruBend 8000 -sarjan koneissa on mukana lukuisia automaatio-ominaisuuksia, mitkä on suunniteltu ns. älykkääseen tehdasympäristöön.

Kone on saatavilla mm. varustettuna kuusiakselisella lastaamisen ja purkamisen hoitavalla teollisuusrobotilla. Robotin käyttö mahdollistaa myös jatkokäsittelyvaiheiden, kuten muotoilun, liittämisen ja hitsauksen, integroinnin automaatiojärjestelmään.

TruBend 8000:n mukana tulevat Boost- ja TecZone Bend -taivutusohjelmistot offline-ohjelmointia varten. Koneen käyttäjä lataa osastaan 2D- tai 3D-mallin ​​ohjelmaan. Ohjelmisto luo sitten itsenäisesti törmäysvalvontaa sisältävän 3D-simuloinnin, minkä käyttäjä voi ottaa käyttöön taivutusprosessissa kokonaisuudessaan tai pienin manuaalisin muutoksin.

Trumpfin mukaan TruBend 8000 -koneet on suunniteltu edistämään kehitystä kohti kestävää valmistusta. Käyttäjät voivat varustaa koneensa on-demand-käytöllä, mikä säätää automaattisesti moottorin kierrosluvun puristuspalkin liikkeen mukaan. Ratkaisu rajoittaa melua tai voi pudottaa myös energiankulutusta lähes kolmanneksen aiempaan version verraten. Suomen maahantuoja on TruTekniikka.