Volumec-automatiikkaa kierteitykseen

Italialainen Volumec on tuonut markkinoille helppokäyttöisien VASTC Volumec Assisted Screwing-Tapping Control -järjestelmän.

Kaikkiin Joytap-sarjan sähkötoimisiin kierteityskoneisiin on saatavilla VASTC-kosketusnäyttö, johon voidaan ohjelmoida automaattikierteitystä varten, kierteen nousu, syvyys, kierrosnopeus ja momentti.

Kara siirretään manuaalisesti reiälle, painetaan napista ja kone tekee syklin automaattisesti. Tämän ansiosta kierteitysnopeus on optimaalinen, saadaan täsmäsyvyisiä kierteitä, sekä säästetään työkaluja. Konetta voidaan käyttää myös manuaalisena.

VASTC laskee kierteiden määrän, tallentaa ohjelmoinnit. VASTC-järjestelmä pitää myös asetetun kierrosnopeuden vakiona, riippumatta vastuksesta. Järjestelmä voidaan kiinnittää myös kierteityskoneeseen ja siitä on saatavilla versio, jossa on Wifi, jolloin ohjelmointiin voidaan käyttää tablettia, kännykkää, pc:tä, myös Lan ja sim.

Sähkötoimiset Joytap kierteityskoneet varustettuna VASTC-kontrollilla sopivat hyvin myös ruuvaamiseen ja inserttien asentamiseen. Ruuvausta varten ohjelmoidaan kierrosnopeus ja tarvittava momentti. Kun saavutetaan asetettu momentti niin moottori pysähtyy.

Volumec kierteityskoneisiin on saatavilla laaja valikoima työkaluja koneen mukaan, sellaisia ovat  kierretapinpitimet, poraistukat, kierrepakan pitimet, supistuholkit, ruuvainpäät; kuusiokolo ruuveille-, pulteille- ja inserteille.

Volymec valmistaa myös laajan valikoiman työkalu keventimiä, ruuvaimille, magneettoprakoneille, kulmahiomakoneille jne, sekä nostimia, joissa hyödynnetään kierteityskoneiden varsia. Volumec-tuotteiden maahantuoja on Linna Trade.