Uusia Okuma-koneistuskeskuksia EMO-esittelyssä

Konevalmistaja Okuma esittelee uutta kehitystyötään Milanon EMO:ssa. Ensiesittelyssä tapahtumassa nähdään vaakakarainen MA-600HIII-koneistuskeskus. Euroopassa ensi kerran on esillä myös MB-V-sarjan uutuus MB-80V.

Maailman ensiesittelyssä Milanossa nähdään vaakakarainen työstökeskus MA-600HIII.

Valmistajan mukaan tämä MA-H-sarjan uusin jäsen on suunniteltu pitkälle automatisoituun tuotantoon ja ominaisuuksia on aiempaan sukupolveen verraten niin käsittelynopeuksien, koneen suorituskyvyn kuin tarkkuudenkin osalta. Koneessa on esimerkiksi kokonaan uusi kararatkaisu.

Koneen ECO Suite -energiansäästöjärjestelmä vähentää energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia.

Okuma tuo messuesittelyyn Milanoon myös mm. pystykaraisten koneistuskeskustensa MB-V-sarjan uuden suurimman mallin. MB-80V: n työalue on 2000 x 800 mm ja sen myötä kone soveltuu kookkaita työkappaleita käsitteleville teollisuudenaloille. Lämpövakaa rakenne tukee tarkkuutta ja tuottavuuden lisäävät esimerkiksi suorituskykyinen lastunhuuhtelujärjestelmä yhdessä integroitujen, leveiden säletyyppisten lastunkuljettimien kanssa.

Valinnaisen paletinvaihtimen ansiosta myös pidemmät miehittämättömät käyttöajat ovat mahdollisia. (halli 7, E04 F03)