Tehoa terävalinnalla  

Konepaja Seppo Suomi Oy katkaisee vannesahalla mm. induktiokarkaistua männänvarsiterästä (Cromax IH482). Tuotannon ja sahanterän optimointi lisäsi katkaisukapasiteettia ja pienensi katkaisukustannuksia.

Konepaja Seppo Suomi Oy:ssä käytetään paljon 50-100 mm männänvarsiteräksestä tehtyjä aihioita.  Aiemmin tankojen katkaisu tehtiin perussahalla ja -terällä, mikä edellytti tangon hehkuttamista katkaisukohdista sen karkaistun pinnan pehmentämiseksi.

”Siinä meni tuhottomasti aikaa, kun tankoja piti jäähdyttää tuntikausia ennen katkaisua. Kun tilausmäärät kasvoivat, piti keksiä tehokkaampi tapa katkaista aihiot”, kertoo tuotantoinsinööri Teemu Laitinen.

Tehtiin kokeilu katkaista tangot kovametalliterällä varustetulla vannesahalla.

”Sillä saatiin katkaisujen määrä moninkertaistumaan. Vaikka yhä joudumme hehkuttamaan aihioiden päät ennen niiden koneistusta, se ja jäähdytys voidaan tehdä samalla kun lisää aihioita katkaistaan. Prosessi on kokonaisuutena paljon nopeampi”, kertoo Laitinen.

Lisää katkaisuja ja ajansäästöä

Työ aloitettiin Wikus Futura SN-terillä, joista yritykselle ehti kertyä hyvin kokemusta. Sitten Prodmacin Petri Ravanne ehdotti kokeilemaan terän pinnoitettua versiota (Wikus Futura Premium SN).

”Siihen ollaan oltu todella tyytyväisiä, sillä katkaisujen määrä nousi selvästi ja aikaakin säästyy jonkin verran”, kertoo Laitinen.

”Perusterällä saatiin tehtyä keskimäärin 350-400 katkaisua, ja pinnoitetulla Premium SN-terällä päästään 630-650 katkoon. Vaikka terä mitä me käytämme on pinnoitettuna joitakin kymppejä kalliimpi, niin silti katkaisussa säästyy noin 20 senttiä.”

Konepaja Seppo Suomi tekee materiaalille 14-15 000 katkoa vuodessa, joten säästöä syntyy vaikka siitä kuittaisi n. 20 % kalliimmat terät. Silti Laitisen mielestä säästöjä tärkeämmäksi voi nostaa tehostuneen tuotannon.

”Kokemuksemme mukaan kannattaa ehdottomasti kokeilla olemassa olevalla kalustolla erilaisia vaihtoehtoja tuotannon tehostamiseen. Se korostuu nykyään koska työvoimaa on vaikea saada.”

Yhtenä kokeiluista Laitinen tuo esille teränopeuden noston. Seppo Suomi Oy:ssä käytetään nykyään 10-15 % suurempia nopeuksia kuin terävalmistaja Wikus suosittelee.

”Sahurin kanssa tätä on kokeiltu ja hyväksi havaittu. Wikus-terät ovat niin tasalaatuisia, että ne kestävät hyvin teränopeuden noston”, vakuuttaa Laitinen.

”Itse asiassa terät alkavat olla niin hyviä, että vanhojen sahojen pyörintänopeuksilla niistä ei saa kaikkea irti.” Wikus-terät Suomessa: Prodmac.

Konepaja Seppo Suomi Oy:n Cromax IH482:n katkaisussa käytetyt parametrit: 

Teränopeus: 110 m/min
Leikkuuteho: 10-15 cm²min
Syöttönopeus: 25 mm/min
Jäähdytys: kuiva tai emulsio, jossa enintään 3% öljyä