Saksalaiskoneita ohutlevynkäsittelyyn

Rakennus Eleko järjesti konepäivät tiloissaan huhtikuun alussa. Tilaisuudessa esiteltiin talon tarjontaa, mukana oli koneita kolmelta saksalaiselta ohutlevykoneiden valmistajalta, Schröderiltä sekä Asco Groupin Variobendilta ja Slinetilta.

Rakennus Eleko Oy on Mäntsälässä pääpaikkaansa pitävä ohutlevykoneiden myyntiyritys. Peltirakennustöistä käynnistynyt yritys keskittyy nykyisin konekauppaan.

Rakennus Elekon palettiin ovat kuuluneet pitkään, jo 20 vuotta, myös levyntyöstökoneiden ja laitteiden maahantuonti ja myynti, konemyynnissä talon tuttu tuotemerkki Tarivo, joka keskittyy eurooppalaisten kone- ja laitemerkkien myyntitoimintoihin Suomessa sekä Baltiassa. Talon edustamia merkkejä ovat mm. saksalaiset Schröder, Schlebach, Prinzing sekä Variobend.

Variobend DB kahdeksanmetrisenä versiona.

Konenäyttely Mäntsälässä

Huhtikuun alussa Rakennus Eleko järjesti päätoimitiloissaan Mäntsälässä konenäyttelyn, joka tarjosi katsauksen talon tarjontaan. Itse asiassa kyseessä oli samalla ensimmäinen talon järjestämä konenäyttely.

”Tämän kevään suunnitelmiimme kuuluivat Konepajamessut, mutta kun messut tunnetulla tavalla siirtyivät, ajattelimme joka tapauksessa järjestää asiakkaillemme mahdollisuuden koneisiin tutustumiseen livetapahtuman merkeissä. Päämiehemme kannustivat osaltaan tapahtumaan, ja onhan tässä nyt joka tapauksessa tapahtumia järjestää, kun mahdollisuudet siihen nyt jälleen pandemian nykytilanteessa ovat olemassa”, kertoo Rakennus-Elekon toimitusjohtaja Juha Koivisto.

Schröderilta mukana oli mm. Power Bend Universal.

Kolmen merkkisiä koneita

Näyttely tarjosi koneita kolmelta merkiltä. Schröder Maschinenbau GmbH on saksalainen konevalmistaja, joka tekee koneita laitteita ohutlevyn taivutuksen ja leikkaukseen. Nyt mukana Power Bend Universal, yhteen suuntaan taivuttava, useissa kokoluokissa toimitettava moottoroitu kanttikone Schröderin omalla POS-ohjauksella.

Toinen Schröder tarkastelussa oli uusi moottorileikkuri PDC-HC.

Slinet on uusi leikkausjärjestelmä kelamateriaalien käsittelyyn.

Variobend on Asco Groupiin kuuluva konevalmistaja, minkä tuotteita ovat kanttikoneet yhden ja kahden suunnan taivutukseen. Koneita on saatavissa 4–12 metrin pituisina malleina, levyvahvuudet käsittelyyn ovat 1,50–2 mm ja ominaisuudet koneissa on tehty suorituskykyiseen tuotantoon. Yksi kiintoisa ominaisuus on mm. yläpalkin joustot automaattisesti kompensoiva järjestelmä. Konepäivillä oli mukana kahteen suuntaan taivuttava valmistajan DB-sarjan pitkien kappaleiden kanttikone, näyttelyssä se oli mukana kahdeksanmetrisenä versiona.

Juha Koivisto (vasemmalla) sekä Asco Groupin miehet Robert Lickl ja Robert Mathäβ esittelivät Rakennus Elekon konetarjontaa konenäyttelyssä huhtikuun alussa.

Kolmantena merkkinä mukana oli niin ikään Asco Groupin yrityksen eli Slinetin uusi leikkausjärjestelmä monipuoliseen kelamateriaalien käsittelyyn. Hyvin pitkälle asiakasräätälöitynä toimitettavat koneet automatisoivat leikkaustoiminnot, leikkaus tapahtuu koneissa vakiona sekä pitkittäis- että poikittaissuuntaan.

Slinet toimittaa myös eri kokoluokkiin kelamateriaalien käsittely- ja varastojärjestelmiä. Järjestelmät soveltuvat ovat 1250 mm:n kelaleveyksille.

”Slinet on Variobendin kumppanivalmistaja, mikä valmistaa mielenkiintoisia ja myös markkinoilla varsin omintakeisia koneita leikkaustöihin. Varustelutasoltaan malleja on kaksi, vaativan ammattitason pitkälle varusteltu 1,5 sekä 1, joka on moneen käyttöön sopiva ns. peruskone.

Leif Vienonen oli tuonut Elekon konepäiville mukaan Virte-Metallin käsityökalutarjontaa. Talon tuotteita ovat myös mm. katto-, seinä- ja listatuotteet, tikkaat sekä sadevesijärjestelmät.

Mielenkiintoinen seikka on, että Slinetin ja Variobendin ohjaus ja ohjelmisto ymmärtävät toisiaan. Näin toiminnot voidaan helposti yhdistää ohjelmistoiltaan yhteen tehokkaasti leikkaus- ja taivutuskokonaisuudeksi”, Koivisto sanoo.

Rakennus Eleko Oy:n konenäyttely Mäntsälässä oli avoinna työviikon ajan huhtikuulla. Tapahtumassa oli mukana tuotteineen myös Virte-Metalli Oy. Leif Vienonen esitteli konepäivien kävijöille käsityökalutarjontaa.

Kari Harju