Index-uutuuksia AMB-esittelyssä

AMB-messutapahtuma sijoittuu Stuttgartiin 13.-17- syyskuuta. Uutuuksia on luvassa runsaasti, Indexin tarjonnan ytimessä ovat mm. uudet sorvausjyrsinkeskukset Index G220 ja Traub TNX220 sekä L-kokoluokan iXcenter-robottisolu.

Indexin tehtaat ovat Esslingenissä, joten Stuttgartissa esittäydytään vähän kuin kotikentällä. Vaativan kokonaisvaltaisen koneistuksen uusi sukupolvi on esittelyssä.

Traub TNX220.

Index G220 ja kumppani Traub TNX220

Messuilla mukana on mm. Index G220 -sorvauskeskus- ja uutuuslanseerauksena edellisen kanssa ohjaus- ja käyttötekniikkaa lukuun ottamatta identtinen Traub TNX220 -sorvauskeskus.

Molemmissa koneissa on karaporaus 76 mm, istukan halkaisija 200 mm ja sorvauspituus 900 mm. Mineraalivalupohja ja runsaasti mitoitetut lineaariohjaimet takaavat valmistajan mukaan ihanteellisen vakauden ja vaimennusominaisuudet sekä erinomaiset dynaamiset arvot. Erityispiirteisiin kuuluvat moottoroitu jyrsintäkara, jossa on hydrodynaamisesti asennettu Y/B-akseli, sekä kaksi alempaa työkalurevolveria.

iXenter L-koossa ja uusi ABC-sorviversio

Kahden sorvausjyrsinkeskuksen täydennyksenä esitellään ensi kerran L-koon iXcenter, joka laajentaa automaatiosolusarjaa uuteen kokoluokkaan.

iXenter- automaatiosolu.

XL-version tapaan iXcenter L koostuu koneen eteen sijoitetusta robottisolusta, johon voidaan telakoida erilaisia ​​moduuleja kahdelta sivulta – näitä ovat paletti-/telinemoduulit, mittaus-/testausasemat, jäysteenpoisto-, puhdistus- tai lasermerkintä.

Osastolla on myös ABC-automaattisorvin uusi versio, missä ylempi revolveri on uudistunut. Uusia piirteitä ovat elektroninen indeksointiakseli, Y-toiminto, korkeuden säätö ja mahdollisuus asentaa kaksinkertaiset työkalunpitimet. ABC:tä ohjaa Siemens S840D sl tai Fanuc 31i-B, joista jälkimmäinen on esillä AMB:ssä.

Tuotantosorvien uutuusversiot

Indexin C-sarjan automaattiset tuotantosorvit on kehitetty monimutkaisten sorvattujen tanko-osien nopeaan tuotantoon. AMB:ssä on mukana C200 Fanuc-ohjauksella, Index C100 Siemens S840D sl-ohjauksella on esillä messuilla nuorten erikoisnäyttelyssä.

Index ABC:n varustukseen kuuluu nyt myös Y-akseli.

Traub TNL12 -automaattisorvi esitellään uutena versiona, rakenne on kompaktimpi ja kinematiikkaa on parannettu. MS24-6 CNC-monikarainen automaattisorvi 24 mm:n tangonhalkaisijalla on esillä uudella IMBL24-6 -tankomakasiinilla varustettuna.

Tuore mobiilisovellus iX4.0

Pilvipohjainen iXworld -alusta ja sen keskeinen elementti, IiX4.0 IoT -alusta, tarjoavat digitaalista tukea koko prosessiketjulle.

Uusia täydennyksiä on mm. iX4.0 iXmobile -sovellus iPhonelle ja Androidille tuotantotilan reaaliaikaiseen tarkasteluun. Näin voidaan havaita ja estää kalliit seisokit, erityisesti vähän miehitetyissä tai valvomattomissa toimissa.

MS24-6 CNC-monikarainen automaattisorvi.

iXshop-hankintaportaalin kautta voidaan ostaa työkalunpitimiä, tarvikkeita, kiinnityslaitteita, varaosia, iXservices-palveluportaalia käyttää koneenhallintaan.  

Index esittelee messuilla myös kumppaniyrityksensä One Click Metallin, yritys on lisäaineiden valmistusratkaisuja tarjoava yritys, jossa Index on ollut enemmistöomistaja maaliskuusta 2021 lähtien. One Click Metal työllistää noin 20 henkilöä, kehittää kokonaisvaltaisia ​​ratkaisuja metallien 3D-tulostuksen alalla pienille ja keskikokoisille komponenteille.

Kari Harju