­­­Machineryn muutto valmistui – Uudet toimitilat käyttöön Pirkkalan Linnakalliossa

Machineryn uudet toimitilat on otettu käyttöön Pirkkalan Linnakalliossa. Uusi rakennus tarjoaa käyttöön noin 2500 neliötä modernia tilaa Tampereen läntisen ohitustien varrella.

Pirkkalaan Tampereen läntisen ohitustien varteen on viime vuosina rakentunut uusi konekaupan keskittymä, missä toimii useita alan yrityksiä.

Uutta valoisaa tilaa, kookkaat ikkunat. Konehallissa on esillä niin uusia kuin vaihtokoneitakin. Jatkossa uudet painottuvat, kertoo Machineryn Kalle Louhimo.

Sinne sijoittuu nyt myös uudet Machineryn Tampereen seudun toimitilat. Uusi alkusyksystä valmistunut toimitila korvaa Machineryn aiemman Koneareenaksi kutsutun toimitilan Tampereen Messukylässä, mikä on nyt jo uuden toimijan käytössä.

Nykytoimintoja tukevat uudet toimitilat

Uudet tilat tukevat myyntiä, huoltoa ja varaosatoimintoja sekä mahdollistavat toimintojen kehittämisen, kertoo Machineryn Kalle Louhimo.

Uusi toimitila sijaitsee helposti poikettavalla paikalla Tampereen läntisen ohitustien varrella. Machineryn lisäksi talon sijoittuu Milconin ja Yleiselektroniikan toimintoja.

”Messukylän vuodesta 2004 käytössä olleet tilat olivat suunniteltu eri ajan tarpeisiin ja ne olivat kooltaan ja kustannuksiltaan nykytoimintoihimme epätarkoituksenmukaiset.”

”Uudessa rakennuksessa neliöitä on vähemmän, mutta ne sopivat tarkoituksiimme aiempaa paremmin. Olemme uusissa tiloissa pyrkineet panostamaan tehokkuuteen muun muassa tiivistämällä konevaraston kokoa nykytoimintoihimme sopivaksi.”

Uudet tilat mahdollistavat myös sen, että Machineryn emoyhtiö Boreo keskittää Machineryn lisäksi muita toimintojaan Pirkkalan alueelle. Uusissa tiloissa toimivat Machineryn työstökoneliiketoiminnan lisäksi elektromekaniikan ja johdinsarjojen suunnittelua ja kokoonpanoa tekevä Milcon Oy sekä elektroniikan- ja elektromekaniikan ratkaisuja tarjoavan Yleiselektroniikan Tampereen myyntitoiminnot.

Konehalli on uuden rakennuksen alakerrassa, konttoritilat rakennuksen toisessa kerroksessa. Konehallin esittelykonetarjonta täydentyy ajan myötä.

”Yritykset ovat aiemmin sijainneet eri tahoilla, mutta nyt uudet tilat keskittävät toimintoja sekä mahdollistavat aiempaa paremmin yhteistyön yritysten välillä. Tilojen ylläpidon kannalta uuden tilan maalämpö on puolestaan nykyaikainen tapa hoitaa lämmitysasiat”, Louhimo toteaa.

Moderni ja valoisa

Tamperelaisen rakennusliike Meijoun suunnittelema ja rakentama Linnakallioon kohonnut yhteistiloiltaan 2500 neliömetrin rakennus on moderni kokonaisuus.

Machineryn konehallin lisäksi tiloihin sijoittuu karapaja sekä myynnin ja markkinoinnin tilat.

”Hallissa on tuttuun tapaan nyt ja jatkossakin esillä sekä uutta että vaihtokonekantaa. Toimintomme painottuvat jatkossa yhä enemmän uusin koneisiin, mutta toki myös vaihtokoneet ovat edelleen osa palettiamme”, Louhimo sanoo.

Uusia koneita oli lokakuun lopulla esillä Hyundai-Wialta (etualalla) sekä mm. Cidanilta.

Machineryn konekauppa on Louhimon mukaan käynyt tänä vuonna hyvin, ja näkymät ensi vuodenkin osalle ovat myönteiset näistä erikoisista ajoista huolimatta.

”Vaikka ajassa on haasteensa, teollisuudessa luodataan eteenpäin ja konekantaa uusitaan jatkuvasti. Tulevaisuutta on näinä aikoina toki vaikea luodata, mutta investointirintamilla kehitys ei pysähdy ensi vuonnakaan.”

”Pyrimme olemaan valmiudessa, meidän osaltamme uudet tilat tuovat nyt uusia mahdollisuuksia toimintojen edelleen tehostamiseen”, Kalle Louhimo sanoo.

Kari Harju