Täysautomaattinen taivutussolu joustavaan tuotantoon

Amada on lanseerannut Euroopan markkinoille uuden täysautomaattisen RBR-taivutusratkaisun. Uutuus mahdollistaa eri kokoisten kappaleiden luotettavan ja nopean automaattisen taivutuksen korkein laatustandardein.

Amadan RBR-sarja on nyt saatavilla myös Euroopan markkinoilla. Taivutussolu-uutuus on varustettu monipuoliseen joustavaan tuotantoon, ja sen myötä mukana ovat mm. automaattiset työkalun ja tarttujan vaihtajat sekä moottoroidut tartuntayksiköt, jotka tukevat taivutusrobotin työskentelyä.

Särmäyspuristimensa osalta HRB-ATC-sarja on saatavana sekä 100 tonnin ja 3 metrin sekä 220 tonnin 4 metrin versioina ja se mahdollistaa täysin automatisoidun tuotannon automaattisen työkalunvaihtajan (ATC) ansiosta. ATC:n myötä voidaan lyhentää särmäyspuristimen asetusaikoja jopa 80 % manuaalilataukseen verrattuna, ja käyttäjä voi myös ajoittaa tilattua tuotantoa ilman työkalun asettelun rajoituksia.

Automaattinen ohjelmointi aikataulutus

HRB-ATC -sarjassa on vakiona mukana lävistyksen peruutustoiminto ja automaattibombeeraus, joka kompensoi ylä- ja alapalkkien taipumia paineen vaikutuksesta.

Kapasiteetiltaan RBR -sarja on saatavana joko 50 kg:n tai 200 kg:n robotilla, ja kappaleen käsittelykokoluokkia on useita, alkaen 300x200mm:n versiosta kummallekin robotille edelleen aina 2000x1000mm 50kg – ja 3000x1500mm 200kg versioon saakka.

Valmistajan mukaan uutuus soveltuu alihankintavalmistajille esimerkiksi kylmä- ja keittiökaluston tuotannossa, sekä mm. huonekalutuotannon tai rakentamisen alueen toimijoille.

Kokonaisuudessa pitkälle viedyn automaation mahdollistavat offline-ohjelmointimoduuli VPSS 3i ARBEND ja CELL MANAGER -aikataulutusjärjestelmä. ARBEND ohjelmoi taivutussolun automaattisesti käsiteltävän osan 3D-mallista lähtien muutamalla hiiren napsautuksella, ja CELL MANAGER järjestää täyden tuotannon itsenäisesti.

Kookas lataus- ja purkualue

Uutuussolun vakiokokoonpanossa on latausalue, johon voidaan pinota osia kuuteen eri pinoon, paksuuden tunnistuslaitteen, mikä vahvistaa yksittäisen kappaleen poiminnan ennen seuraaviin vaiheisiin jatkamista, viitetaulukko ja mukautettava purkualue eri lavakokoonpanoihin.

Moottoroitu tartuntayksikkö ja automaattinen tarttujanvaihtaja (AGC), joihin mahtuu jopa yhdeksän tarttujaa, täydentävät vakiolaitepaketin. Kokoonpanon avulla voidaan ajoittaa tyypiltään mikä tahansa osa ilman manuaaliasetuksia.

Yksi huomionarvoinen vaihtoehto on myös kokonaisuuteen AMADA Bi -järjestelmä kulman mittaamiseen ja säätöön. Tämän ratkaisun ottaminen käyttöön auttaa varmistamaan romuosien eliminoinnin, mikä on erityisen hyödyllinen kalliita materiaaleja käsitteleville yrityksille.

Hannoverin EuroBLECHissä Eurooppaan lanseerattu RBR on saatavilla esittelyyn Amadan Euroopan tytäryhtiöihin. amada.fi