Tehohydro laajentaa toiminta-aluettaan yrityskaupalla

Lappeenrannassa toimiva hydrauliikkaan ja pneumatiikkaan erikoistunut Tehohydro ostaa lahtelaisen Jforce Engineeringin. Jforce Engineeringin omistaja Jani Forsgren myy koko yrityksensä osakekannan Tehohydrolle. Yrityskaupan hinta on merkittävä Tehohydron liikevaihtoon nähden.

Tehohydron toimitusjohtaja Teemu Nurmi kertoo, että Tehohydron ja Jforce Engineeringin asiakkaat hyötyvät yrityskaupasta. Kaupan myötä Tehohydro on entistä laaja-alaisempi kumppani hydrauliikan ja pneumatiikan ammattilaisille.

Tehohydron tuote- ja palveluvalikoima kasvaa hydrauliikan ja pneumatiikan osalta, kuten myös alan laitteiden ja työkalujen maahantuonti.

”Asiakkaamme saavat laajemman palvelu- ja materiaalikattauksen sekä uudisprojekteihin lisää ammattitaitoa ja osaamista. Myös logistiikka paranee entisestään, ja sen ansiosta nopeat toimitukset sekä paikallisuus tuovat asiakkaillemme kustannussäästöä”, Nurmi sanoo.

”Laajemmalle Suomeen ja Eurooppaan”

Tehohydron strategiana on pitkään ollut hallittu orgaaninen kasvu. Tehohydron liikevaihdosta yli puolet muodostuu Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueelta, loput muualta Suomesta ja Euroopasta. Luonnollisena jatkumona kasvulle on yritysosto, joka laajentaa yhtiön toiminta-aluetta entisestään.

”Yrityskaupan myötä Tehohydron toiminta-alue kattaa nyt laajemmalti Suomea ja Eurooppaa”, Nurmi kertoo.

Kaupan myötä kaikki Jforce Engineeringin kahdeksan työntekijää siirtyvät Tehohydrolle. Myös Jani Forsgren jää yrityskaupan jälkeen töihin yhtiöön. Yritysoston jälkeen Tehohydrossa on 38 työntekijää.

Tehohydron toimintaa ovat hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmien kunnossapito- ja huoltotyöt, modernisoinnit, asennukset uudisprojektit tuotantolaitoksissa ja kokonaishallintaan liittyvät  materiaalien toimitukset, mm. koneikot, sylinterit, putkistot ja letkut. Liikevaihto vuonna 2022 oli 7,8 miljoonaa euroa. Yritys työllistää 30 henkilöä.

Jforce Engineering on hydrauliikan ja pneumatiikan asiantuntijayritys, jolla on myymälä Lahdessa ja toimintaa paikallisesti Suomessa. Yritys tekee hydrauliikan asennus- ja huoltotöitä niin Suomessa kuin maan rajojen ulkopuolella ja tuo maahan alan työkaluja ja laitteita sekä edustaa  Euroopassa Everlast-hitsaus- ja plasmalaitteita. Jforce Engineering liikevaihto oli noin 2 miljoonaa euroa vuonna 2022. Yrityksessä on kahdeksan työntekijää.