Uudet toimitilat Suomen Terätuonnille

Suomen Terätuonti on rakennuttanut uudet toimitilat. Uusi rakennus sijaitsee Littoisissa Helsingin moottoritien varrella, tarjoaa modernia tilaa yrityksen toimintoihin ja mahdollistaa osaltaan jatkon kasvun.

Suomen Terätuonti Oy on vuonna 2002 aloittanut työkalutoimittaja.

Turun seudulta käynnistynyt yritys on viime vuosina kasvanut laaja-alaiseksi alan toimijaksi. Valikoimissa ovat mm. lastuavat ja pyörivät työkalut, työkalunpitimet, avartimet, kiinnittimet, vannesahanterät ja lastuamisnesteet. Paletti on viime vuosina laajentunut jatkuvasti reippain ottein, päämiehiä on kymmeniä.

480 m2 moottoritien varrella

Suomen Terätuonnin päätoimipiste on yrityksen toiminnan alusta lähtien sijainnut Liedossa. Yrityksen tuoreita kuulumisia on muutto uusiin toimitiloihin.

Aiemman toimipisteen lähialueilla ollaan edelleenkin, nyt Littoisten puolella. Sinne yritys rakennutti hiljattain uudet toimitilat ja muuttotoimet ovat olleet alkuvuodesta käynnissä.

Uudet tilat tarjoavat nyt 480 neliömetriä avaraa tilaa kahdessa kerroksessa hyvällä sijainnilla Helsingintien varrella.

Tilojen koko on 480 neliömetriä ja ne sijoittuvat kahteen kerrokseen.

”Toimimme aiemmin vuokratiloissa ja vuokrasopimus päättymässä. Sen myötä uudet ratkaisut olivat ilman muuta edessä ja pohdintojen jälkeen päädyimme uusien toimitilojen rakennuttamiseen. Pystyimme sen myötä suunnittelemaan tilat meille sopiviksi. Neliömääräisesti tilat eivät kovasti suurentuneet aiemmasta, mutta toiminnallisuutta saimme runsaasti lisää, kertoo Aki Mäki Suomen Terätuonnilta.

Tontti järjestyi kunnan sopivasti Liedon kunnan kautta.

”Kunta oli projektissa erittäin ansiokkaasti mukana. Halusimme tilat lähelle aiempaa toimipaikkaamme, hyvällä sijainnilla ja mieluummin tietenkin ison väylän varrelle. Tontin etsintä vei jonkin verran aikaa, ja lopulta meille sopiva tontti järjestyi yksityiseltä taholta kunnan vinkkauksen mukaan”, kertoo Mäki.

Kasvun ja kehityksen tiellä

Rakennusprojekti kesti aikansa, ja viime vuoden loppua kohden alkoi olla valmista. Tiloja viimeistellään parhaillaan.

Kahteen kerrokseen sijoittuvat tilat pitävät sisällään uutta toimisto-, neuvottelu- ja koulutustilaa, show roomin sekä 150 neliömetrin varaston. Lisäksi tehtiin myös saunatilat.

”Aiempaa toimivammat toimisto-, koulutus- ja neuvottelutilat ovat asian iso ydin. Lisää toiminnallisuutta, enemmän yksityisyyttä, näitä kovasti kaivattuja asioita uudet tilat nyt tarjoavat”, Aki Mäki sanoo.

Suomen Terätuonti jatkaa eteenpäin kasvun ja kehityksen tiellä.

”Vuosi on alkanut myönteisissä merkeissä ja olemme mukavassa vauhdissa. Panostamme tekniseen osaamiseen, laatuun ja asiakaslähtöiseen palveluun kokonaisvaltaisesti ja helposti yhdeltä taholta, ja sitä asiakkaamme sanojensa mukaan arvostavat.”

Suomen Terätuonnin uusi toimitilarakennus kohoaa Littoisissa Helsingintien varrella.

Suomen Terätuonnin Littoisten päätoimipisteessä työskentelee viisi henkilöä.

”Päätoimipaikan ohella iso osa toimintaamme on aluemyynti, mutta päätoimipaikka on tietenkin keskeinen niin neuvottelu- ja esittelytarkoituksiin kuin oman väen yhteydenpitoon ja kokoontumisiinkin. Näihin kaikkiin uudet tilat tarjoavat osaltaan aiempaa sujuvampia puitteita.”, Aki Mäki sanoo.

Suomen Terätuonti Oy

Perustettu 2002

Lastuavat ja pyörivät työkalut, työkalunpitimet, avartimet, kiinnittimet, vannesahanterät, lastuamisnesteet.

Henkilökunnan määrä: Kahdeksan henkilöä

Päätoimipaikka: Lieto. Aluemyyjät: Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Pirkanmaa/Satakunta, Pohjanmaa

Liikevaihto: 3,7 miljoonaa euroa (2021)

Kari Harju