Uusi sarja Trumpf-kuitulasereita

Trumpf on esitellyt uuden TruFiber S -kuitulasersarjan. Uudet monipuoliset kuitulaserit ovat monitoimityökaluja paksujen, ohuiden ja erityisen haastavien materiaalien teolliseen hitsaukseen ja leikkaamiseen.

Uusi TruFiber 6000 S -kuitulaser soveltuu nopeaan, syvään kaiverrukseen ja moniin muihin vaativiin teollisiin hitsaus- ja leikkaussovelluksiin.

Kuuden kilowatin tehon tarjoava TruFiber S on valmistajan mukaan monikäyttöinen työkalu, missä yhdistyvät tehokas sädelähde ja useat käytännölliset ominaisuudet.

Sellaisia ovat mm. BrightLine Weld -tekniikka, mikä parantaa prosessin laatua ja tuottavuutta. BrightLine Weld voi jakaa lasertehon ytimen ja ympäröivän renkaan välillä kaksi yhdessä-tyyppisellä laservalokaapelilla.

TruFiber 6000 S:n säteensiirtojärjestelmässä on yksi tai kaksi lähtöä, jotka voivat toimittaa laservaloa kahteen järjestelmään. Laservalokaapeleiden kytkeminen ja irrottaminen käy helposti, joten TruFiber S sopii hyvin myös suurille tuotantolinjoille. 

TruFiber 6000 S -kuitulaser soveltuu moniin teollisiin hitsaus- ja leikkaussovelluksiin.

Monipuolinen automaatio

TruFiber S -kuitulasereissa on Active Power Control, mikä pitää lähtötehon vakiona. Tehoanturi vertaa laserin esiasetettua arvoa todelliseen lukemaan mikrosekunnin välein. Poikkeamien sattuessa tehotasoa säädetään automaattisesti. Tämä pitää lasertehon vakiona päivästä toiseen vuosien ajan.

Vankka prosessointioptiikka ja ohjelmoitava tarkennusoptiikka (PFO) helpottavat puolestaan etähitsausta ja -porausta. VisionLine-kuvankäsittely varmistaa tarkkuuden hitsauksen aikana. Se määrittää automaattisesti komponentin hitsauksen kohdekohdan. CalibrationLine Focus tarkistaa ja korjaa osan tarkennuksen sijainnin. CalibrationLine Power tekee samoin laserin tehotasolle. Tämä tarkistus- ja korjausrutiini tapahtuu käyttäjän määrittelemin väliajoin.

Älykäs prosessivalvonta

Smart View Services on reaaliaikainen valvontatyökalu, missä ovat selkeästi järjestetyt kojelaudat ja selkeät näytöt, joiden avulla asiakkaat voivat seurata laserien keskeisiä tietoja missä päin maailmaa tahansa. Se myös lähettää nämä tiedot Trumpfille. Näin asiantuntijat voivat jatkuvasti tarkistaa ja todentaa parametrien oikeellisuuden ja hyödyntää koneoppimista määrittääkseen, tarvitaanko huoltoa. T

ämä etävalvonta voi auttaa parantamaan tuotantolaitoksen käytettävyyttä ja tehokkuutta.

Käyttöliittymän avulla voidaan ladata laserista, optiikasta ja antureista hankittu tieto yrityksen tietokantaan, se voidaan helposti arkistoida ja siten seurata kaikkia prosessiin liittyviä parametreja vuosien ajan esimerkiksi laadunvarmistusta varten.