Uusi Fastems FPT-automaatioratkaisu

Fastems on esitellyt uuden Flexible Pallet Tower (FPT) -palettiautomaatioratkaisun. FPT täydentää Fastemsin palettiautomaatioratkaisujen tarjontaa, sopii myös pienempiin tiloihin ja se voidaan valmistajansa mukaan integroida minkä tahansa merkkisiin CNC-jyrsinkoneisiin riippumatta siitä, onko koneessa automaattista paletinvaihtajaa vai ei.

FPT on palettiautomaatiojärjestelmä, millä voidaan Fastemsin mukaan lisätä olennaisesti työstökoneiden käyttöastetta. Asetusajat lyhenevät ja miehittämätön valmistus mahdollistuu, ja samalla plug and play -tyyppisesti asennettava automaatiojärjestelmä lyhentää läpimenoaikoja ja mahdollistaa laajan kappalevariaation pienillä yksikkökustannuksilla tuotantoerän koosta riippumatta.

Myös pieniin tiloihin

Uusi 300–630 mm:n paletein varustettava FPT voidaan integroida mihin tahansa joko automaattisella paletinvaihtajalla tai ilman sitä toimivaan CNC-jyrsinkoneeseen ja mukana on jo valmiina laaja valikoima työstökoneliitäntöjä.

Samalla järjestelmän vaatima lattiapinta-ala on kompakti, FPT-500 300-500 mm:n paleteilla se sopii yhdeksän neliömetrin ja FPT-1000 500-630 mm:n paleteilla 16 neliömetriin.

FPT:hen sopivat eri korkuiset ja -kokoiset paletit, järjestelmään mahtuu max. 24 palettia kahteen tai neljään tasoon.

MMS-ohjelmisto tarjoaa yksinkertaisen, yhden näkymän käyttöliittymän sekä useita helppokäyttöisyystoimintoja, joiden avulla saadaan esimerkiksi esiteltyä uusia työkappaleita tuotantoon alle 60 sekunnissa.

Mukana uusi Manufacturing Management Software 8

Järjestelmän ensimmäinen versio FPT-500 on tarkoitettu 300-500 mm:n palettikokoluokille.  Ensimmäinen FPT-500 toimitetaan asiakkaalle helmikuussa 2022. Kookkaampi 500-630 mm:n paleteille tarkoitettu FPT-1000 tulee markkinoille loppukeväällä 2022.

FPT:n ohjaustoimintoihin käytetään uutta Fastems Manufacturing Management Software (MMS) 8-versiota. MMS tarjoaa helppokäyttöisen ja nopean reaaliaikaisen käytön yhdessä näkymässä.

 ”Uuden palettiratkaisun avulla voimme palvella myös asiakkaita, jotka etsivät edullista automaatiota pienempiin jyrsinkoneisiin. Pienen kokonsa ja säädettävän palettivaraston ansiosta FPT sopii kaikenlaisille valmistajille”, toteaa Fastemsin toimitusjohtaja Mikko Nyman.