Ajankohtaisteemat esillä Pohjanmaan Teollisuudessa

Pohjanmaan Teollisuus järjestettiin Vaasan naapurissa Mustasaaren Botnia-hallissa keskiviikkona ja torstaina 23.-24. marraskuuta. Kaksipäiväinen, rekisteröityneille kävijöille maksuton ammattitapahtuma kokosi yhteen osaajia, asiantuntijoita ja ajankohtaisaiheita teollisuuden aloilta.

Ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä järjestetty tapahtuma mahdollisti yrityksille verkostoitumismahdollisuuksia ja tarjosi runsaasti keskustelupaneeleja ja ajankohtaisesityksiä eri alueilta, mm. yritysten energiatuotannon näkökulmasta. Tapahtuman teemana oli kestävä kehitys.

Näyttelyalat tapahtumassa olivat automaatio, robotiikka ja digitalisaatio, 3D-tulostus ja ohjelmistot, teollisuuden koneet ja laitteet, komponentit ja sopimusvalmistus, logistiikka ja varastointi, kestävät ratkaisut ja palvelut, tuotekehitys ja innovaatio, huolto ja kunnossapito, tutkimus, koulutus ja rekrytointi, energiantuotanto ja varastointi, sähkö-, lämpö- ja kaasuverkot, sähkö-, lämpö- ja kaasuverkot.

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuman järjesti Pohjanmaan Expo kumppaneinaan Concordia, Kosek, Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan yrittäjät, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät.

Kun messut olivat nyt Vaasassa, myös Stamac oli mukana alueen konepajaosaamista edustamassa. Osastolla yrityksen mahdollisuuksista kertoivat Markku Hautakorpi ja Sami Takala.
Runsas keskustelupaneeli- ja esitystarjonta sävytti tapahtumaa. Kuva keskiviikon ajankohtaispaneelista, minkä teemana oli kestävä kehitys. Puhumassa Hitachin Energyn Petri Kärki.
HT Laserin ja Elekmerkin väki oli messuilla mukana tällä kertaa mm. laserhitsauksen teemoin. Vasemmalta HT Laserin Fredrik Nyström, Elekmerkin Anssi Lintula ja HT Laserin Mari Viander.
Myös muutamia konetahoja oli mukana tapahtumassa. Kuva Rensi Finlandin osastolta. Tietoa oli tarjolla mm. hitsauslasereista, kuitulasereista, 3D-skannereista ja talon työstökonetarjonnasta.
Sop Metal valmistaa mm. virtakiskoja, jakokaappeja ja muita alihankintatuotteita sähkö- ja energiateollisuudelle monipuolisesta materiaalikirjosta. Botniahallissa Ville Hiltunen, Kirsi Korvola-Mäkinen ja Timo Ojala.
3D-asiat olivat esillä omalla esiintymislavallaan. Maker3D:n Jarkko Lohilahti kertoi alueen toteutetuista projekteista. Kotitalousjätteistä kierrätetystä muovista valmistettu The Viren Chair on niistä yksi.
Alueellista painotusta. Messuilla olivat Lapuan ja Kauhavan yhteistyötä esittelemässä Stronly Connected-kehityshankkeen Niko Suokko ja Invest Lapuan Jouko Vuolle. Osastolle poikkesi Sedu Educationin yrityspalvelukonsultti Juha-Pekka Hietala.