Näyttely ja ajankohtaista tietotarjontaa – Pohjanmaan Teollisuus Seinäjoella

Pohjanmaan Teollisuus-tapahtuma järjestettiin Seinäjoella 24.11. Yhden päivän tapahtumassa ovat mukana näyttely, yritysfoorumi sekä pää- ja digilavan seminaari- ja tietoiskutarjontaa. Teemana oli tällä kertaa kestävä kehitys.

Alueellista näkökulmaa messuasioihin painottava Pohjanmaan Teollisuus on Pohjanmaan Expo Oy:n tapahtuma ja yhteistyökumppaneina toimivat alueen organisaatiot Into Seinäjoki, Teknologiakeskus Merinova, Pohjanmaan Kauppakamari, Etelä-Pojanmaan Kauppakamari, kehitysyhtiöt Concordia ja Kosek, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjät.

Monialainen alueellinen kokonaisuus

Pohjanmaan Teollisuus on monialainen kokonaisuus, mukana olevia aloja olivat nyt mm. automaatio ja robotiikka, digitalisaatio, ICT, IoT, 3D ja uudet teknologiat, teollisuuden koneet ja laitteet ja komponentit, sopimusvalmistus, suunnittelu, tuotekehitys ja simulointi, huolto ja kunnossapito, logistiikka, kuljetus ja varastointi, toiminnanohjaus, tutkimus, koulutus ja rekrytointi, digitaalinen viestintä ja markkinointi, projektihallinta sekä kestävät ratkaisut.

Näyttelyn, kohtaamisten ja verkostoitumismahdollisuuksien lisäksi tapahtumassa kuultiin puheenvuoroja alan nykyisistä ja tulista ratkaisuista ja mahdollisuuksista. Päälavalla käsiteltiin mm. Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, vastuullista alihankintaa sekä osaavan työvoiman saatavuutta. Digilavan ohjelmassa kuultiin puheenvuoroja toiminnanohjauksen digitalisaatiosta, digitaalisesta ohjauksesta, myyntiprosessin digitoinnista ja IoT-palveluista ja myöhemmin ohjelma jatkui aiheilla tulevaisuuden digitalisoitu teollisuusyritys, modernit integraatioratkaisut, ohjelmistotestaus sekä tietoturva.

Ensi kerran kaksipäiväisenä Mustasaaressa

Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa, edelliskerran tapahtuma oli ohjelmassa vuonna 2019. Tällä kerralla tapahtumassa kävi järjestäjien mukaan päivän aikana 882 kävijää, näytteilleasettajia oli 113.
Ensi kerralla tapahtuma siirtyy Seinäjoelta Vaasan seudulle ja samalla tapahtuma pitenee kaksipäiväiseksi. Seuraava Pohjanmaan Teollisuus järjestetään Mustasaaren Botniahallissa 23.–24.11.2022.

Kari Harju

Rensi on työstökoneita, mittauskoneita ja ohjelmistoja maahantuova ja myyvä yritys. Mm. mittausteemat ja laitteet olivat messustandilla vahvasti esillä. Rensin miehet osastolla kuvassa Ville Härö ja Väinö Uutela.
Yhteistyötä. Juha-Martti Kuoppala, Pasi Mäenpää, Matti-Pekka Dahlgren ja Jouko Vuolle sponsasivat messuilla Lapuan ja Kauhavan yhteistä vuoteen 2023 jatkuvaa alueellista yritysyhteistyön ja teknologian Strongy Connected -kehittämishanketta.
Machinery oli mukana messuilla Seinäjoella ja osastoisäntinä toimi kaksi sukupolvea Raivosia, myyntipäälliköt Kari Raivonen (oikealla) ja Herkko Raivonen. Jo 110-vuotiset perinteet omaava Machinery muuttaa pian Pirkkalaan uuteen toimipisteeseen.
FMS Service on Seinäjoelta toimiva konetoimittaja, joka keskittyy niin levykonekauppaan kuin huoltotoimintoihinkin. Pohjanmaan Teollisuus -tapahtuma yritys oli mukana ensimmäistä kertaa. Osastolla Kari Riihimäki ja Vesa Kivekäs.
Hitsaustalo Retco esitteli tuotepalettiaan messuilla yhtenä kärkenään mm. pistemerkkauksen uutuudet. Retco on porilainen hitsausalan tuotteiden maahantuonti-, markkinointi ja myyntiyhtiö. Ville Setälä (oikealla) ja Kari Tuominen olivat messuilla mukana.
Konepajoja Pohjanmaan seudulla toimii runsaasti. Lapualaisen Plate Powerin erikoisalaa on ohutlevykomponenttien tuotanto mm. liikenteen alueen toimijoille. Juulia Kuoppala, Ville Ikola ja Paavo Hyyppä olivat edustustöissä osastolla.
Työvoiman saatavuus puhuttaa, Pohjanmaan Teollisuudessa pohdittiin keinoja asiaan vaikuttamiseen yhtenä seminaariaiheena. Relicompin Marko Jyllilä (puhumassa), Wärtsilän Johanna Kakkuri ja Alfame Systemsin Janne Tirkkonen olivat mukana, moderaattorina toimi Satu Takala, Yle Pohjanmaa.