Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials, osa 2

Konepaja-, Nordic Welding Expo- ja 3D & New Materials -messukokonaisuus keräsi tänä vuonna Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen yhteensä 6708 messukävijää valmistavasta teollisuudesta sekä alan oppilaitoksista. Ohessa kuvakatsauksen toinen osa, pääjuttu ja katsauksen ensimmäinen osa on julkaistu Konekuriirin uutissivulla 12.4.

Prodmac Oy esitteli osastollaan mm. Behringerin uusia saharatkaisuja, Euromacin tuotteita taivutukseen sekä mm. kuvan MEP:in Shark 332 RC Konnect automaattista kulmavannesahaa. Hyvin suojatussa mallissa 60 asteen kulmasahaus vasemmalle ja oikealle, 1500 mm syöttöliike, optiot 3000 ja 4500 mm
Edufix on konepajateollisuuden huolto- ja tarvikeyritys sekä käyttökouluttaja, Contos koneiden ja laitteiden maahantuoja. Konepajan osastolla oli tietoa ja tarjontaa kumpaankin aihepiiriin ja tietoa mm. lastuamisnesteisiin liittyen. Jukka Honkanen varmisti messukoneena Speronin esiasetuslaitetta esittelytikkiin.
Purseenpoiston ratkaisujen kysyntä on markkinoilla ollut viime vuosina runsasta mm. laserleikkauksen jälkeiseen viimeistelyyn ja reunanpyöristykseen. CoastOnen osastolla A-hallissa oli esillä monipuolinen sovellutus teemaan Lissmacin SMD 3 S-sarjasta. Mallissa SMD 335 työleveys 1350 mm, materiaalivahvuus käsittelyyn 1-120 mm.
SmartAir esitteli messuilla mahdollisuuksiaan paineilman kulutuksen mittaukseen ja etävalvontaan. Yrityksen ratkaisulla mitattiin Tampereen messukolmikon koko paineilma. Mittauksilla ja seurannalla voidaan saada aikaan paineilman kulutuksessa isot säästöt, totesi osastolla Sami Uusi-Erkkilä.
MTC Flextekin osastolla oli mukana runsaasti tarjontaa eri tuote- ja palvelualueelle. Kuvassa koneista RoboDrill malliston suurin Robodrill eli malli α D21LiB5 Plus. RoboDrill-koneita on saatavilla eri karan teho- ja nopeusvaihtoehdoilla 3-, 4- tai 5-akselisina, automatisointi saman valmistajan roboteilla on saumatonta.
Kääntöpöytävarustus on kätevä tapa lisätä koneeseen akseleita ja siten jalostaa tuotannon tehokkuutta eteenpäin. Nurminen Toolsin edustuksiin kuuluu sveitsiläinen valmistaja pL Lehmann, jonka mallistoon kuuluvat alan ratkaisut. Messuosastolla ratkaisuja esittelivät Lehmannin Alexander Gregory ja Nurmisen Sami Hellsten.
Messujen ulkoisilta mitoiltaan suurin kone. Cutlite Penta toimittaa markkinoille laserkoneita ja erikoisjärjestelmiä, jotka voidaan varustaa myös viisteleikkausominaisuudella. Kone 30 kW:n tunnuksin oli mukana messuilla Alikon osastolla. Uusi edustus on kiinnostanut markkinoita mukavasti, totesi toimitusjohtaja Stanislav Demin.
Tekupitin palettiin kuuluvat varaosat ja lisälaitteet, ja niitä oli mukana mukava kattaus Konepajassa. Osastolla nähtiin mm. muljupumppuja, sumuimureita sekä kuljetinratkaisuja. Tiskin taakse kuvaan asettuivat Tekupitilta Jari Vainio vasemmalle ja Jouni Pääskynen oikealle. Silvia Mucedola oli saapunut Suomen kevättalveen Italiasta Micronfilterilta.
Metallin, prosessiteollisuuden sekä hydrauliikka alojen tuotteita myyvän ja markkinoivan IP-Produkter Oy:n metallintyöstökoneosaston valikoimaan kuuluvat ratkaisut tankosorvaukseen, jyrsintään sekä hammaspyörien valmistukseen. Konepajassa esillä olivat mm. Citizen Miyanot. Lähinnä jyrsintä-sorvauskeskus ANX-42SYY.
FMS Servicen osastolla oli esittelyssä mm. Bodor Laserin kompakti i5 -tasolaser 1000×1500 mm työalueella. Sarjaan kuuluvat myös i6- ja i7-mallit 2000 x 1000mm 3048 x 1524mm työalueella. 12 kW vakiona, lasersäteen kuviointiohjaus saatavilla optiona. Myös pienikokoinen pysyvään ja tarkkaan merkintään sopiva merkintälaser oli esittelyssä.

Kolmas osa lähiaikoina. Koko juttu kuvineen huhtikuun Konekuriirissa.